Weerwind reed ten onrechte op kosten van gemeente

Oud-burgemeester Weerwind heeft in zijn Almeerse periode voor honderden kilometers ten onrechte gebruik gemaakt van een dienstauto. Het privégebruik zegt hij wel gemeld te hebben.

Gedurende vijf jaar reed Weerwind in een auto met chauffeur naar bestemmingen die niets met zijn werk voor de gemeente te maken hadden. Ook als het om ritten naar werk voor nevenfuncties gaat, is dat privégebruik niet toegestaan.

Het onjuiste gebruik is pas vorig jaar aan het licht gekomen. Donderdagavond maakte waarnemend burgemeester Bijleveld er melding van tijdens de politieke markt. Daar stond het ‘Jaarverslag integriteit’ op de agenda.

De huidige minister Weerwind zegt dat hij niet beter wist dan dat melding van de privéritten voldoende was. Hij zegt mee te willen werken aan het rechtzetten van zijn fout.

Geschreven door