‘Hoe vaak reed Weerwind privé in dienstauto?’

Hoe vaak heeft oud-burgemeester Weerwind ten onrechte een auto van de gemeente gebruikt en welke afstanden heeft hij daarmee afgelegd?

Die vragen stelt raadslid Van Dijk van de PVV naar aanleiding van het nieuws dat Weerwind in overtreding was. Van Dijk vraagt het college of het bereid is die gegevens te verstrekken.

Burgemeester Bijleveld heeft als portefeuillehouder integriteit tijdens de Politieke Markt van donderdag een toelichting gegeven op de geconstateerde overtredingen van het gebruik van de dienstauto met chauffeur. Ze gaf daarbij aan dat het om grotere afstanden gaat dan in totaal 500 kilometer per jaar.

De huidige minister zei in een reactie dat hij alles administratief gemeld heeft. Daarmee is nog niet duidelijk of het privégebruik van de auto legitiem werd. “Diende de heer Weerwind op grond van de op dat moment geldende regelgeving te begrijpen dat slechts het melden van niet geoorloofd gebruik van de dienstauto dat gebruik”, vraagt Van Dijk.

Geschreven door