Almere stijgt op ‘hittekaart’ van huizenprijzen

Dalende huizenprijzen in Nederland hebben in Almere nog geen effect. De druk op de woningmarkt is hier ten opzichte van vorig jaar zelfs nog gestegen.

Almere staat op de zesde plaats van gemeenten in Nederland waar de huizenprijzen stijgen. Alleen de vier grote steden en Bloemendaal hebben met steeds hogere huizenprijzen te maken. Dat blijkt uit de hittekaart van bouwfonds BPD.

De gegevens tonen aan dat het door de relatief hoge prijzen moeilijk is aan een koopwoning te komen. In de lijst van veertig ‘verhitte’ gemeenten zijn Nieuwegein, Lelystad, Landsmeer en Zwolle de grootste stijgers ten opzichte van vorig jaar.

Vorig jaar zijn in Almere 2786 woningen verkocht. De gemiddelde prijs was 439.100 euro. Over het hele land gemeten groeide de koopsom met 11 procent.

Geschreven door