Denk mee over de pilot Burgerbaan Almere

Stadscoöperatie Almere biedt op 5 april een unieke kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van basiszekerheid voor iedereen. De dialoogavond is de tweede in een reeks, die voortbouwt op de resultaten van de eerste dialoogavond in Oktober 2022. Tijdens deze tweede avond zal de focus liggen op een burgerbaan in Almere.

Wat is de Burgerbaan Almere? De Almeerse variant van de burgerbaan biedt meer basiszekerheid, waarbij de werknemer het werk mag invullen met zelfgekozen vrijwilligerswerk bij non-profitorganisaties. Een burgerbaan staat open voor iedereen, ongeacht of iemand al dan niet al een baan heeft.

Dialoogavond

Als je deelneemt aan de dialoogavond, krijg je de kans om mee te denken over hoe een proefperiode met de burgerbaan eruitziet in Almere en wat nodig is om deze te starten. Of je nu wilt luisteren of een inhoudelijke bijdrage wilt leveren, iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Tijdens de dialoogavond vinden er vier inleidingen plaats, waarbij onder andere de resultaten van de eerste dialoogavond en de rol van Stadscoöperatie Almere in de Almeerse samenleving worden gepresenteerd. Daarna is er toelichting op de burgerbaan en een open dialoog over de pilot burgerbaan in Almere. Na de pauze krijgt iedereen de kans om mee te denken over hoe we de burgerbaan vorm kunnen geven en wat er nodig is om te starten.

De avond wordt afgesloten met een informele borrel, waarbij er nog ruimte is om na te praten en contacten te leggen. De dialoogavond vindt plaats op 5 april om 19.30 uur in Casa Casla. Wil je hier bij zijn? Meld je dan aan op info@casacasla.nl. Meer informatie vind je op stadscooperatie-almere.nl.

Casa Casla is gevestigd aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad en de toegang is gratis.

Geschreven door