Honderd Almeerders bij installatie burgemeester

Bij de installatie van de nieuwe burgemeester Hein van der Loo zijn honderd burgers van Almere uitgenodigd. Van der Loo wordt aanstaande woensdag ontvangen in het stadhuis.

De installatie vindt plaats in een openbare vergadering van de gemeenteraad. Die begint die avond om 7 uur. Eerder arriveert de nieuwe burgemeester per auto op het Stadhuisplein. In de hal wordt hij ontvangen door vertegenwoordigers van de gemeenteraad en de veiligheidsorganisaties. Daarna is er een muzikale verwelkoming.

Van loco-burgemeester Lindenbergh ontvangt Van der Loo de ambtsketen en van de vice-voorzitter van de raad de voorzittershamer. Na afloop is er een ontmoeting in de Burgerzaal. De burgemeester wordt daar ontvangen door de kinderburgemeester en er vindt een ontmoeting plaats met de uitgenodigde inwoners van Almere.

Geschreven door