Piano Days Almere op 25, 26 en 29 maart 2023

Almere viert International Piano Day met de piano en de pianist centraal van 25 tot en met 29 maart.

Ook dit jaar weer op verschillende dagen, bij verschillende podia en zelfs op het carillon in Almere Haven.

International Piano Day

De internationale dag waarop de piano wordt gevierd is steeds de 88ste dag van het jaar. 88 omdat dit het aantal toetsen is van een piano. Wereldwijd zijn er evenementen op en rond deze dag georganiseerd. Goede Rede Concerten doet in de aanloop naar deze dag op 29 maart ook mee!

Piano’s en carillon

Het programma is weer verrassend en gevarieerd, van piano solo’s, piano duo’s en carillonbespelingen.

Op zaterdag 25 maart staan er maar liefst 3 concerten gepland bij Goede Rede Concerten, voorafgegaan door een carillonbespeling. Duo Beth & Flo, bestaande uit Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, spelen klassiek piano op hoog niveau en combineren dit met sprankelende liedjes, theater en veel humor! Met vier handen op één piano laten Beth & Flo de zaal zinderen.

Om 14u neemt Felix Justin de toetsen over, hij speelt muziek van Indonesische componisten zoals Trisutji Kamal en Jaya Suprana. Hannes Minnaar sluit om 16u af met de Soloduiveldans II en III van Simeon ten Holt, ter ere van ‘100 jaar Simeon ten Holt’.

Zondag 26 maart gaat het programma verder in Kunstlinie met jong talent Nadezda Filippova in duo met haar vroegere leermeester Willem Brons. In het voorprogramma een jong Almeers pianotalent.

En op de eigenlijke Piano Day wijdt Stadsbeiaardier Bauke Reitsma zijn reguliere bespeling van het carillon van Goede Rede om 11u aan pianomuziek, met oa Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Chopin en Brahms. Dit concert is buiten gratis te beluisteren, er staan enkele stoelen klaar en het programma is beschikbaar bij de balie.

Het hele programma is te zien op www.goederedeconcerten.nl  of bel 06-80140467.

Geschreven door