Voorbeschouwing amateurvoetbal zaterdag 4 maart 2023

Komende zaterdag staan er weer wat aantrekkelijke duels op het het programma.

Na een weekend rust staan de voetballers weer te trappelen om de competitie te gaan vervolgen

In de zaterdag 2e klasse B Krijgt het in opmars zijnde Waterwijk het sterke BFC op bezoek. De ploeg uit Bussum staat op de tweede plek en wil dat graag zo houden, maar de Almeerders hebben de slag weer te pakken gezien de forse winst tegen EDO (5-1) twee weken geleden. Trainer Ben Vis zal zijn ploeg zeker voor zaterdag op scherp hebben staan.

In dezelfde klasse heeft Buitenboys ook een thuiswedstrijd en zal het op moeten nemen tegen Benschop. De Almeerse ploeg verloor twee weken geleden met 0-2 van koploper CSW wat overigens geen schande was. Of de ploeg van Mark Steur in staat is om zich te herstellen zal zaterdag blijken. Buitenboys draait goed mee in deze klasse maar bij verlies van de ploeg uit Almere-Buiten en winst van Waterwijk gaan de stedelingen Buitenboys voorbij op de ranglijst.

FC Almere krijgt in de 3e klasse C te maken met het wisselvallige Odysseus ‘91. Het verschil op de ranglijst is drie punten in het voordeel van FC Almere. De Almeerders verloren de vorige wedstrijd op eigen veld met 0-2 van TOV. Of de ploeg van Sandor Augustijn zich zaterdag kan herstellen zal moeten blijken. De jonge ploeg van Augustijn moet wel in staat worden geacht om minstens een punt weg te kunnen slepen bij deze tegenstander.
In de 4e klasse D heeft Forza Almere een thuiswedstrijd tegen s ‘Graveland dat op plek drie staat, Forza bungelt in de onderste regionen en zal winst belangrijk zijn. De Almeerders willen snel weg van de onderste plaatsen en zal men zeer gemotiveerd moeten zijn om de winst naar zich toe te trekken.

Foto: Kan Lindo Pourchez zich komende zaterdag onderscheiden bij Waterwijk tegen BFC?.

Geschreven door