Geen periodetitel voor ASC Waterwijk na gelijkspel tegen EDO(U).

In de 2e klasse B heeft Waterwijk geen nacompetitie af kunnen dwingen. Na een spannend duel tegen EDO eindigde het duel met 1-1. Winst zou voor Waterwijk nacompetitie betekenen maar zover kwam het niet en ging FC Breukelen er met de 2e periode vandoor.

Waterwijk begon erg behoudend aan dit duel en dat gaf EDO wat ruimte om de aanval te zoeken, wat zeker lukte. Al in minuut 2 was er  een kans, maar de scherpte was er niet voor de Utrechtse ploeg. Ook uit een combinatie ging een schot hoog over het doel van Gijs Roelofsen. Later kwam Waterwijk beter in de wedstrijd en kreeg ook wel wat mogelijkheden maar de stugge defensie van EDO hield voorlopig stand. In minuut 20 dan toch de openingstreffer voor de thuisclub,een voorzet vanaf links werd hard ingeschoten door de spits van EDO en was Waterwijk doelman Gijs Roelofsen kansloos:1-0.

Zuivere treffer

Niet veel later was er een kopbal van Waterwijk-speler Lesley Vlieger die achter de lijn werd weggehaald maar arbiter van den Broek wilde van niets weten en liet doorspelen tot verbazing van de Waterwijk spelers. Toch kregen de Almeerders nog voor de rust loon naar werken en scoorde Douwe Willemars na knap solowerk van Ryannique Inge de verdiende gelijkmaker:1-1. Vlak voor de rust had Waterwijk ook nog op 1-2 moeten staan toen Lindo Pourchez zijn inzet op de paal zag afketsen. Het bleef dus bij 1-1 en dat was ook de ruststand op sportpark Overvecht.

Onzuiver spel

Na de rust twee ploegen die alles wilden geven om de winst binnen te halen maar vaak door te veel onzuiverheid in het spel kabbelde de wedstrijd voort met zo af en toe wat schietkansen maar dat leverde maar weinig op. Waterwijk wist dat winst deze middag alleen telde om de periode te winnen. EDO had aan een punt genoeg om zich veilig te spelen en wist door tempoloos voetbal de bezoekers vaak uit hun spel te halen. Wel kreeg Waterwijk nog wel mogelijkheden op een beter resultaat, maar de scherpte liet op de goede momenten te wensen over.Uiteindelijk veranderde er niets meer in de stand en was EDO de ploeg die het meest tevreden was. Waterwijk moest deze domper gaan verwerken en mag komend seizoen weer in de tweede klasse gaan acteren.