Waterwijk legt in eerste helft basis voor zege.

Op sportpark Rie Mastenbroek heeft Waterwijk zijn publiek voor de zoveelste keer niet teleurgesteld. Het team van Ben Vis wist binnen 12 minuten op een 2-0 voorsprong te komen. Later werd het ook nog 3-0.

Tegen het Haarlemse EDO dat onderin de 2e klasse bivakkeert ging Waterwijk goed van start en had al snel een mogelijkheid op een doelpunt maar de EDO-doelman wist de kans onschadelijk te maken. Maar in de 4e minuut was het wel raak en was de steekpass van Lesley Vlieger loep zuiver op Tim Klaasen Bos die zich geen moment bedacht en beheerst scoorde:1-0. De drang van de thuisclub bleef en was Vlieger dicht bij de 2-0 maar de goalie van EDO doorzag het gevaar. EDO kwam soms ook wel even voor het Waterwijk doel maar Waterwijk-doelman Gianni Hermans doorzag het gevaar voor zijn ploeg.

Fraaie kopbal

In minuut 12 was Waterwijk wederom succesvol en verdubbelde dan ook de voorsprong. Een voorzet van links was uitstekend op maat voor Lesley Vlieger die fraai en onhoudbaar in kopte:2-0.

In de 35e minuut een ongelukkige situatie bij het Waterwijk doel toen de EDO-spits weg werd gestuurd en verdediger Desmond Mensen in botsing kwam met deze speler de EDO-speler kwam ongelukkig ten val en besliste de arbiter penalty, tevens ontving Mensen de rode kaart en kon vertrekken,de elfmeter trap werd overigens uitstekend gestopt door Gianni Hermans. De 2-0 bleef staan en dat was ook de ruststand.

Gezapige tweede helft

Na de rust Waterwijk dus met een man minder en kreeg EDO wel wat meer vat op het duel maar echt tot grote kansen kwamen de Haarlemmers niet. Ook was Waterwijk niet in staat om de tweede helft echt tot gevaarlijke acties te komen , vlak voor tijd was het invaller Nicky Baggelaar die toch de derde goal voor de Almeerders scoorde. Weer een overwinning voor de ploeg van Ben Vis.

Komende wedstrijd de derby tegen FC Almere dat dit weekend ook weer verloor met 4-2 van Marken.

foto: Lindo Pourchez was weer sterk aan de bal voor Waterwijk.

Geschreven door