Goed spelend Waterwijk vrouwen kan kampioenschap Ajax niet uitstellen

Opnieuw hebben de vrouwen van Waterwijk tegen Ajax heel goed gespeeld. Er werd goed partij gegeven en Ajax had daar aardig wat moeite mee. Uiteindelijk moest men na 90 minuten wel het onderspit delven.

Snelle goal.

Waterwijk  kwam flitsend uit de startblokken want al na 5 minuten scoorde Jaimy Rooze de 1-0,  Op het middenveld veroverde Elize Baartwijk de bal waarna Saskia Vermeulen spits Jaimy Rooze lanceerde. Die versloeg op snelheid de verdediging en schoot hard in : 1-0. Dit tot grote vreugde van de vele toeschouwers. Ajax was duidelijk even van slag en in de 13e minuut werd het zelfs 2-0. Nu was het Saskia Vermeulen die uit een aanval van Waterwijk met een afstandsschot de keeper van Ajax kansloos liet 2-0.  De toeschouwers keken elkaar verbaasd aan, het zou toch niet gebeuren?

Dat was schrikken voor de Amsterdammers die een tempo hoger gingen spelen. Waterwijk wist tot de 25e minuut stand te houden, maar toen vielen er drie goals in korte tijd voor Ajax. Met spitsen als Desiree van Lunteren en Babiche Roof weet Ajax altijd voor gevaar te zorgen en zijn deze twee vrouwen heel effectief in de afronding, met knap uitgespeelde aanvallen werd de achterstand omgebogen naar 2-3 voorsprong.

Oppepper.

De vrouwen van Waterwijk pepten zich onder aanvoering van aanvoerster Britt Kater opnieuw op en dit leidde tot de gelijkmaker. Nu was het Salwa boultam die Jaimy Rooze in scoringspositie aan speelde opnieuw faalde Jaimy niet en de 3-3 leidde opnieuw tot een vreugde explosie op sportpark Rie Mastenbroek.

Ajax was niet uit het veld geslagen en zocht opnieuw naar de opening in de defensie van Waterwijk. Dit lukte voor de rust nog tweemaal en zo werd de rust na een zeer enerverende eerste helft bereikt met een 3-5 ruststand.

Complimenten voor Waterwijk Vrouwen.

Na de rust was het Ajax wat verder kon uitlopen tot 3-7 voordat Waterwijk opnieuw kon scoren. Nu werd Jaimy Rooze vanaf eigen helft in de diepte gestuurd door Joy Ugwa en het sprintduel met Donna van Rees won en koel bleef oog in oog met de 4-7.

Het slotakkoord was voor Ajax dat met een fraai schot voor de 4-8 eindstand zorgde en daarmee promoveerde naar de tweede klasse. De Waterwijk vrouwen werden overladen met complimenten voor de uitstekende tegenstand.