Dakloze Mo kan weer lachen – en eten

Dankzij een inzamelingsactie heeft de Almeerse dakloze Mo uit Stad weer een mond vol tanden. Jarenlang had hij slechts één tand in zijn mond waardoor niet alleen het lachen hem verging, maar ook eten en praten lastig waren.

Bij een tandheelkundige kliniek in Schiedam kon Mo zijn protheses ophalen. De kliniek hoorde van de actie en bood aan Mo kosteloos te helpen. En dat succes is weer te danken aan Abdel Karim El Hafian van avondwinkel Ally Kiosk aan de Marktmeesterstraat.

De winkelier kreeg Mo vaak op bezoek. In plaats van geld waarom Mo bedelde, bood hij hem eten aan, maar daar had de dakloze Mo moeite mee, bij gebrek aan een gebit.

Abdel Kader startte een inzameling. Daarna reageerde uit Schiedam Gulhan Sahin. Zij nodigde Mo uit en samen met de winkelier ging hij naar de kliniek voor een nieuwe prothese. Dat was niet simpel, want iemand die al acht jaar geen gebit heeft, is daaraan gewend geraakt. Daarmee heeft de tandarts rekening gehouden. (archieffoto)

Geschreven door