FC Almere op karakter afgetroefd door Altius (6-1)

In de derde klasse C heeft FC Almere het bij Altius lelijk af laten weten. Op veel fronten kwamen de Almeerders er niet aan te pas en dit leidde uiteindelijk tot een forse nederlaag.

FC Almere begon slap aan dit duel en Altius deed dat zeker niet en nam het heft al snel in handen. Mede doordat de arbiter veel door liet gaan waar best voor gefloten had kunnen worden profiteerde de thuisclub hier optimaal van. Binnen een half uur stond de 2-0 al op het scorebord en liep Almere achter de feiten aan. Hierna herpakte Almere zich wat en kreeg ook wat mogelijkheden maar het duurde tot vlak voor de rust toen Almere toch kon scoren, Tarik Moumen werd behoorlijk aangepakt en dit leidde tot een vrije schop. De vrije schop van Moumen werd van richting veranderd en belandde toch in het doel van Altius:2-1.

Fysiek sterk.

Na de rust zat Almere beter in de wedstrijd maar het fysiek sterke Altius wist in de omschakeling 2x tot scoren te komen en leek het duel nu al beslist. De strijd werd heviger en de arbiter liet ook nu weer te veel toe en dat was niet in het voordeel van de Almeerders. Ook bij een botsing op de middenlijn een dubieuze beslissing met een rode kaart voor Almeerder Giovanni Beltzer. FC Almere kreeg geen grip meer op het duel en wist Altius uiteindelijk nog 2x het net te vinden:6-1. Geen beste middag voor de ploeg van Sandor Augustijn dat komende donderdag op eigen veld in een inhaalduel met AH ‘78 mag proberen zich te herstellen. De aanvang is dan 20:15 uur.

foto: Remco Fens.

Geschreven door