‘Financiële hulp bij buitenlandse rampen moet omhoog’

De financiële hulp die Almere in uitzonderlijke situaties geeft bij rampen in het buitenland moet bijna verdubbeld worden. Daarvoor pleit GroenLinks in een motie.

In gevallen waarbij de gemeenteraad besluit hulp te geven, wordt maximaal 50.000 euro verstrekt. Dat bedrag is sinds 2006 niet meer aangepast. GroenLinks pleit nu voor een verhoging naar 96.000 euro per gebeurtenis.

Raadslid Jaap Steenkamer schrijft in de motie dat de hulp in de eerste plaats een initiatief van inwoners moet zijn. Ook kan het voorkomen dat er een speciale band bestaat tussen Almeerders en een rampgebied. Steenkamer wijst erop dat het bedrag al zeventien jaar niet is meegegroeid met het inwonertal van de stad.

Het geld dat beschikbaar gesteld wordt moet volgens Steenkamer jaarlijks worden aangepast aan de inflatie en groei van het aantal Almeerders.

Geschreven door