Meerdere personen aangehouden na schietincident in woning Stad (update)(Video)

Zondagavond omstreeks Aan de Boelijn in Noorderplassen heeft vanavond rond 21:15 uur een schietincident plaatsgevonden.

De politieagenten ter plaatsen lopen met zware kogelwerende vesten in het gebied. Ook twee ambulances zijn ter plaatse. De politie heeft meerdere personen aangehouden. Een gezin staat buiten op straa te wachten.

De politiehelikopter vliegt boven het incident.

Update : met Video

Politie onderzoekt het incident, meerdere eenheden zijn ingezet. Vooralsnog lijkt het er op dat niemand gewond is geraakt. Nader onderzoek moet dat uitwijzen. Een ambulance is uit voorzorg gewaarschuwd. Heeft u informatie? Bel direct 112. Handel niet zelfstandig.

23.45 Meerdere politie eenheden en een ambulance verzamelde zich haastig bij een bushalte op de busbaan in noorderplassen waar men zich ging omhangen met de zware vesten. Waarna de politie in een treintje naar het adres spoeden. Ter plaatse trof men een gezin aan in een hoekwoning aan de Spinnakerplantsoen waarbij op de voordeur zou zijn geschoten met een vuurwapen, Om de situatie veilig te kunnen onderzoeken moest het hele gezin op de grond gaan liggen inclusief de kinderen waarna de agenten de bewoners folieerde.

Een persoon raakte licht gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een verdachte aangehouden. De woning waarbij het incident heeft plaats gevonden is afgezet voor onderzoek. De kinderen werden bij buren opgevangen.

Wat de reden is geweest van het schietincident onderzoekt de politie. Ook doet de politie een buurt onderzoek. Het incident trok veel bekijks van buurtbewoners.

Foto en video News United / Damian Ruitenga

De videoclib is op verzoek verwijderd. Ons doel was om de lezers te laten zien dat zonder aandacht des persoons wordt omgegaan met slachtoffers. Ook de kinderen. Dit heeft een grote impact op hen.

De betrokkenen kunnen contact opnemen en zullen wij de clip na overleg beschikbaar stellen.

Geschreven door