Tien dagen muziek in Almere Centrum

Op 26 april trapt Almere Centrum, verspreid over totaal 10 dagen, een serie van drie dagen met live-muziek af.

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag, op de start van het terrassenseizoen en op Bevrijdingsdag kan er genoten worden van verschillende live acts, bands en DJs die op podia verspreid door het centrum staan. Van folk, country en Nederlandstalig tot funk, house, dance en speciale kinderacts; er is voor elke smaak en elke leeftijd genoeg te zien en beleven.

Koningsnacht en Koningsdag

Eigenlijk zijn het zelfs vier dagen met muziek want de aftrap is al tijdens Koningsnacht, woensdagavond 26 april. Vanaf 18.00 uur laten verschillende DJs waaronder Eljoy Hoose, Joshi Shawn en DJ Dekker hun mixen horen op de Grote Markt. Op Koningsdag zelf staan vanaf 12.00 uur diverse optredens geprogrammeerd op hetzelfde podium. In de line-up overdag onder meer Kyle Janssen, The Livingtons, Mits Mitchell en DJ Vici en ’s avonds brengen diverse artiesten, waaronder Almere’s eigen Laura Fischer, livemuziek met Nederlandstalige hits. Uiteraard is er ook een vrijmarkt en op het Stadhuisplein staan verschillende foodstands en zijn er attracties voor kinderen.

Start van het terrassenseizoen

De zon laat zich weer steeds vaker zien dus de terrassen worden weer ingericht voor de warmere maanden. Zaterdag 29 en zondag 30 april wordt in Almere Centrum de start van het terrassenseizoen uitbundig gevierd. Op de verschillende terrassen kunnen bezoekers genieten van lekkere drankjes, heerlijke hapjes én livemuziek. Zowel op de Grote Markt, het Belfort als op het Stationsplein staan muzikale optredens gepland of worden er zonnige plaatjes gedraaid. Op zaterdag en zondag laten ook verschillende Almeerse gezelschappen hun talent zien op de Diagonaal voor de Hema. Op zaterdag 29 april is de Schutterstraat bovendien the place to be voor muziekliefhebbers want hier is die dag een platenmarkt waar ze heerlijk kunnen rondsnuffelen in de verschillende platenbakken.

Bevrijdingsdag

Zoals elk jaar is het op verschillende plekken in Almere Centrum feest op Bevrijdingsdag. Op drie pleinen in het centrum staat een enorme diversiteit aan artiesten geprogrammeerd.

Op de Grote Markt zijn er overdag optredens van onder meer Mits Mitchell, Kasper Nova en MAR en ’s avonds staat party-DJ Jeroen zoals elk jaar achter de knoppen om er een mooi feestje van te maken. Er zijn bovendien gastoptredens van Yves Berendse, Mario Broerse en anderen.

Het Stadhuisplein verandert in een kidsplein met overdag een programma speciaal voor kinderen en families. Er zijn springkussens en kermisattracties en er wordt opgetreden door lokale dansgroepen maar ook door populaire acts bekend van Telekids en het Junior (Euro)Songfestival. Zo kan er worden meegezongen met het repertoire van meidengroep Unity en DeeJee B en zorgt ook het team van Hallo Kidsradio voor een vrolijke muzikale omlijsting.

Op de Esplanade wordt vanaf 13.00 uur de 30 editie van Bevrijdingsfestival Flevoland gevierd met een feestelijke line-up van namen als MEAU, Snelle & De Lieve Jongens Band, Jeangu Macrooy en de unieke RNB Oldskool Hits Show van tv-presentator John Williams. 

eer informatie over de programmering tijdens Koningsdag en Koningsnacht staan op https://www.almerecentrum.nl/nl/evenementen/koningsdag 

Alle activiteiten en optredens tijdens de start van het terrassenseizoen zijn te vinden op https://www.almerecentrum.nl/nl/evenementen/start-terrassenseizoen 

Wie meer wil weten over de acts en artiesten die op Bevrijdingsdag op het podium staan kan kijken op https://www.almerecentrum.nl/nl/evenementen/bevrijdingsfestival-flevoland 

Foto Fred Rotgans

Foto Fred Rotgans
Foto Roxanne Overdijk

Geschreven door