Koningsnacht op grote hoogte gevierd

Op het hoogste gebouw van Almere werd Koningsnacht dit jaar toch groots gevierd met optredens van onder anderen DJ Kai, Joshi Shawn en Yes-R en een uitgebreide lichtshow. De optredens op het WTC-gebouw waren live te volgen via internet en televisie. De organisatie AllyBlijftBinnen, die eerder al muziek vanaf de Allyboot verzorgde en met Pasen 10.000 eieren in de stad verstopte, had nu zichtbaar alles op alles gezet: Koningsnacht mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. Vanuit eigen huis konden Almeerders de optredens volgen via Facebook, YouTube en de lokale zenders van Ziggo en KPN.

“Je kan ons uit het feest halen, maar het feest nooit uit ons”, meldde de teaservideo van tevoren. En dat was niet overdreven. Alles was aanwezig voor een groot feest, zoals vlammenwerpers en bellenblaasmachines. Maar naast een cameracrew en de DJ, was het dak vrijwel leeg. En terwijl de beats uit de speakers rolden, stroomden online de likes binnen. Een verdieping lager stond de MC, vergezeld door twee technici en een microfoon, in een oranje pak dat niemand kon zien. Maar ook hij ging er vol voor: “Ally, we blijven sterk, we houden vol!”.

Geen publiek
De Veiligheidsregio Flevoland herhaalde afgelopen vrijdag nogmaals de dringende oproep van het kabinet om ook tijdens Koningsnacht en -dag thuis te blijven. De vraag rees dus of het wel verantwoord was om alsnog iets te organiseren. Maar volgens organisator Martijn Groot paste deze actie juist helemaal binnen dat advies: “We hebben geen publiek, er is geen muziek te horen en de lichtshow is alleen van afstand goed te bekijken”. Dat bleek goed ingeschat, want rondom het WTC was het de hele avond uitgestorven.

Lichteffecten
De 31 verdiepingen van het WTC-gebouw waren elk voorzien van lichteffecten. In negen dagen tijd stampte de organisatie van TSR AV, Rondvaarten Almere en Ally Life een avondvullend programma uit de grond. Organisator Charlotte Schreuders kan tegen het eind van de avond haar geluk niet op: “Het is gelukt. Almere mocht vanavond niet de deur uit om Koningsnacht te vieren en toch hebben we er met elkaar een feestje van gemaakt”.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door