Tot acht jaar gevangenisstraf veroordeelde Belg in Almere aangehouden

De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft op aanwijzen van het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) vrijdagmiddag 31 maart in Almere een 55-jarige voortvluchtige veroordeelde Belg aangehouden.

De man is in zijn land veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor poging tot moord. In april 2020 heeft de man in België zijn stiefdochter en partner met een hamer op het hoofd geslagen. In februari 2022 is hij bij verstek door de Belgische justitie veroordeeld, maar was lange tijd onvindbaar.

FAST België heeft FASTNL van de Landelijke Eenheid gevraagd de man op te sporen, omdat het vermoeden bestond dat de man zich in Almere bevond. Omdat de man als mogelijk vuurwapengevaarlijk bekend staat, heeft de DSI de man op straat in Almere aangehouden. De verdachte wordt voorgeleid aan de overleveringskamer van de rechtbank in Amsterdam, waarna deze over zijn overlevering beslist.

FAST België en FASTNL maken onderdeel uit van het European Network Fugitive Active Search Teams (ENFAST). Binnen dit netwerk wordt internationaal goed samengewerkt om voortvluchtigen op te sporen. 

Geschreven door