Twijfels over bouwdichtheid in Pampus

In de gemeenteraad bestaan twijfels over de aantallen woningen en de dichtheid van bebouwing in het toekomstige stadsdeel Pampus. Het plan voor maximaal 35.000 woningen is mogelijk te ambitieus.

Almere kan wellicht al voor 2030 beginnen met bouwen, mits de toezegging voor aanleg van de IJmeerverbinding onomkeerbaar is. Verschillende fracties in de raad vinden 25.000 woningen op een oppervlakte zo groot als Poort al veel. Pampus zou minstens 70.000 en maximaal 80.000 inwoners krijgen.

In de hele raad bestaat groot enthousiasme voor Pampus dat in het uiterste westen van de stad moet verrijzen. Volgens de plannen kan het laatste stadsdeel van Almere in 2050 opgeleverd worden. Voorwaarde van veel fracties is dat de wijk een typisch Almeers karakter krijgt.

“Wij zijn met iets bijzonders bezig”, zei wethouder Lindenbergh (VVD) donderdagavond tijdens de Politieke Markt. “Het wordt een uitdaging om met een grotere bouwdichtheid toch een typisch Almeers stadsdeel te realiseren.”

Bewoners van andere stadsdelen moeten betrokken worden bij de plannen, willen verschillende fracties. Zelfs gingen stemmen op om de eerste bewoners van Haven te raadplegen. Net als daar destijds, moeten in Pampus belangrijke voorzieningen al direct beschikbaar zijn.

Volgend jaar moet de gemeenteraad een besluit nemen over de plannen voor Pampus.

Geschreven door