Virtuoze klarinet en piano met internationaal duo Kermani-Gentili

Het internationale duo Kermani-Gentili doet op zaterdag 15 april om 20.00 uur Goede Rede Concerten aan.

Een afwisselend programma met spannende muziek uit de 20e eeuw, met hun lievelingsstukken uit 100 jaar muziekgeschiedenis van Europa, Brazilië en Amerika.

Het duo bestaat uit de Iraans-Nederlandse Kymia Kermani op klarinet en de Italiaanse Alba Gentili-Tedeschi op piano.

Ze hebben met hun programma’s en hun internationale bezetting  naam gemaakt. Beiden leerden elkaar kennen in Berlijn in 2012. Het duo, geeft concerten in heel Europa o.a. in Zwitserland, Italië, UK, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Hun concert in het Concertgebouw in Amsterdam werd live uitgezonden op Radio 4. In september 2022 kwam hun CD Invocation uit, met onderscheidend en exclusief werk van Europese vrouwelijke componisten uit de romantische periode tot heden. De release in Berlijn en Hamburg werd onmiddellijk gevolgd door zeer positieve recensies! Twee van deze stukken worden tijdens het concert uitgevoerd o.a. Rückblick van Ursula Mamlok. Daarnaast een paar nieuwe ontdekkingen en interessant bekender werk, zoals van Poulenc en Lutoslawski.

Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.

Geschreven door