Voedselbank Voor Dieren Almere opende jl vrijdag haar nieuwe locatie aan De Steiger in Haven

Wethouder dierenwelzijn Jesse Luijendijk sprak namens het college: “Voor veel mensen zijn hun huisdieren een belangrijk onderdeel van hun leven. Huisdieren kunnen extra belangrijk zijn voor mensen met een laag inkomen, een bron van vriendschap, liefde en troost zijn voor mensen die zich anders misschien eenzaam zouden voelen. Bovendien kunnen huisdieren mensen helpen om actief te blijven en hun mentale gezondheid te verbeteren. Nog een reden dus, dat de dierenvoedselbank enorm belangrijk is.”

Jarenlang runde initiatiefneemster Amanda Harsveldt samen met een groepje vrijwilligers een dierenvoedselbank vanuit haar woning in Danswijk. Haar huis werd na verloop van tijd te klein voor de wekelijkse aan- en inloop van tientallen inwoners én de opslag van al het voedsel, manden en benches. Ze is daarom blij met deze plek waar ze vanaf komende maand de opslag en uitgifte gaan doen.

Meer info: https://vzwvoedselbankvoordierenalmere.nl/

Geschreven door