Actie gratis kattencastratie van start

Almeerse katteneigenaren met een laag inkomen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor het gratis laten castreren of steriliseren van hun dier. De eerste deelnemer aan deze actie ontving in de Dierenvoedselbank Almere zijn voucher uit handen van wethouder dierenwelzijn Jesse Luijendijk. De actie loopt tot en met 31 mei. Er zijn 250 vouchers beschikbaar.

Wethouder Luijendijk: “De gemeente Almere ondersteunt deze actie omdat we het belangrijk vinden  dat voor alle inwoners goed wordt gezorgd, de mensen én de dieren. Katteneigenaren met een laag inkomen hebben vaak het geld niet om hun viervoeter onvruchtbaar te maken, terwijl dit wel belangrijk is om het aantal ongewenste nestjes, gedumpte katten, zwerfkatten en katten in asielen te verminderen.”

Samenwerking

De actie is een initiatief van de stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. Voorzitter van de stichting Lilianne van Doorne benadrukt dat samenwerking de sleutel is tot succes: “Dit project kan alleen worden gerealiseerd door de gezamenlijke inzet van de gemeente en de samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties.” In Almere doen naast de landelijke organisaties Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn, Stichting DierenLot, Dierenbescherming, Stichting Zwerfkatten Nederland en Nederlandse Federatie Dierenhulp Organisatie, twaalf Almeerse dierenklinieken, de gemeente Almere, Dierenasiel Almere en de Dierenvoedselbank doen mee aan de actie.

Kirsten Rekvelt van Dierenasiel Almere: “Het kattenoverschot in Almere is nog steeds te groot; elk nestje wat voorkomen kan worden, draagt ertoe bij het aantal vondelingen te verkleinen. Daarom doet Dierenasiel Almere graag mee met deze actie.”

Kattencastratie.nl

In aanmerking voor de castratie-actie komen huishoudens die leven op of onder 120% bijstandsniveau, aangesloten zijn bij de voedselbank of onder bewind staan. Zij kunnen zich van 24 april tot en met 31 mei aanmelden via kattencastratie.nl. Tijdens de ingreep worden katten, als dat nog niet is gebeurd, ook gechipt.

Foto vlnr: Amanda Harsveldt – dierenvoedselbank, katteneigenaar Edwin met een kennis (die staat links van hem), Kirsten Rekveld – Dierenasiel Almere, Wethouder dierenwelzijn Jesse Luijendijk, Carien Heijsteeg en Eva van Joost – Dierenbescherming, Lilianne van Doorne – stichting Bevordering Huisdierenwelzijn, Jane van den Berg – Stichting DierenLot

Geschreven door