Castello Consort speelt 17de-eeuwse kamermuziek uit de Lage Landen

Het Castello Consort komt zaterdag 10 juni met een bijzonder concert naar Goede Rede. Op het programma staat zeventiende-eeuwse muziek van het ensemble Musica di Camera. Muziek die tegenwoordig nog maar zelden in de concertzaal te horen is.

In 1647 reisde het ensemble Musica di Camera mee met aartshertog Leopold Wilhelm van Oostenrijk naar Brussel. De aartshertog was een enorme muziekliefhebber en daarom nam hij zijn complete Oostenrijkse hofkapel mee. Het ensemble bestond uit voornamelijk Oostenrijkse, Duitse en Italiaanse musici en was een enorme inspiratiebron voor de lokale componisten.

Unieke kans
Hoewel Musica di Camera grote invloed had op de ontwikkeling van de kamermuziek in de Lage Landen, wordt deze muziek anno 2023 bijna nooit meer uitgevoerd. Met het programma ‘Symphoniæ’ in Goede Rede brengt het Castello Consort daar verandering in. Een unieke kans om deze mooie muziek live in Almere te komen beluisteren!

Jong en toonaangevend
Het Castello Consort is een jong en toonaangevend ensemble met passie voor muziek uit de 16e en 17e eeuw. De musici kenmerken zich door hun zangerige, expressieve klank en hun harmonieuze samenspel. De basis van het ensemble bestaat uit Elise Dupont (viool), Matthijs van der Moolen (trombone) en Anne-Linde Visser (basviool & viola da gamba). Voor elk programma wordt de bezetting uitgebreid met gastmusici.


Artist in Residence
Elk jaar kiest Goede Rede Concerten een ‘Artist in Residence’. In 2023 is dat het Castello Consort. Verspreid over het jaar brengt het Castello Consort een serie van zes concerten naar Almere, in het najaar zijn ze ook nog op 10 september, 28 oktober en 25 november te zien.


Reserveren voor het concert kan via www.goederedeconcerten.nl of door te bellen naar 06-80140467.

Geschreven door