FC Almere in slotfase onderuit bij Laren’99 (2-1)

In de zaterdag derde klasse B heeft FC Almere zich niet kunnen overtuigen in de uitwedstrijd tegen Laren’99. Na ruim 90 minuten werd men alsnog verrast met een tegentreffer. Met een punt had de ploeg van Sandor Augustijn zich definitief in veiligheid gespeeld. 

Strafschop.

Vanaf het beginsignaal gingen de twee pluggen vol op de aanval maar aan Almeerse kant liep het direct al stroef en werd er veel balverlies geleden en ook de instelling liet vaak te wensen over. Laren dat de punten hard nodig had ging volop in de duels en kreeg dan ook de nodige mogelijkheden. Al snel kwam men dan ook op voorsprong door een strafschop, die dan ook gretig door Franken werd benut:1-0. FC Almere pakte de draad wel weer op maar het spel was veel te slordig en kreeg men maar weinig mogelijkheden om de Larense ploeg het echt lastig te maken. Na ruim 20 minuten dan toch de gelijkmaker en ook deze kwam uit een strafschop, Tarik Moumen wist de elfmetertrap te verzilveren:1-1. Dit was tevens de ruststand.

Onder de maat.

In het tweede bedrijf ging het vrij gelijk op maar het spel van Almere was nog steeds ver onder de maat en kreeg de thuisclub diverse kansen maar ook nu weer was het doelman Arno Copier die redding bracht. De kansen die Almere in de tweede helft creëerde waren schaars en onzorgvuldig. Ook toen een speler van Laren rood kreeg, kon Almere geen potten breken en liep veelal achter de feiten aan. In de blessuretijd gebeurde het alsnog voor de thuisclub en was het weer Franken  die een Almere-speler uitkapte en ook Arno Copier kansloos liet:2-1. Hierna te weinig tijd voor Almere om alsnog een punt over te houden aan dit duel. FC Almere likte de wonden en had het deze nederlaag aan zichzelf te wijten. Een punt had immers genoeg geweest om veilig te zijn.

Komende thuiswedstrijd tegen Hercules kan men zich alsnog herstellen.

foto: Remco Fens.

Geschreven door