FC Almere sluit seizoen af met overwinning op TOV

In Baarn begon FC Almere niet goed aan het duel met TOV. De thuisclub was veel gretiger en Almere speelde het eerste kwartier veel te slap en won maar weinig duels. Het was dan ook niet vreemd dat TOV een 2-0 voorsprong nam.

Penalty

Nadat coach Augustijn de mannen had toegesproken dat het heel anders moest, ging het ook beter. Het werd dan ook 2-1 door Tarik Moumen, niet veel later een handsbal van TOV en lag de arbiter de bal op de stip en de penalty werd door Kelvin Hoogendoorn benut:2-2. Hierna werd de strijd wat grimmiger en probeerde de thuisclub de scheidsrechter te beïnvloeden maar deze gaf niet thuis. Voor de rust kreeg Almere nog wel de 3-2 om de oren en was dit tevens de ruststand.

Fanatieker

In de tweede helft begon FC Almere fanatiek de tegenstander af te jagen en met succes en  was in de 57e minuut de stand alweer gelijk door Ian Kooistra:3-3. TOV zette hierna weer druk maar twee corners leverde echter niets op voor de ploeg uit Baarn. Ook Almere kreeg uit een hoekschop een kans, maar Zoë Visser kopte net naast. De ploegen waren in deze fase aardig aan elkaar gewaagd en waren er mogelijkheden voor beide doelen. In minuut 78 een klein opstootje en kreeg een TOV-speler zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. FC Almere greep zijn kans en nam de leiding door Collin Bogaard uit een voorzet van Kelvin Hoogendoorn:3-4. Met nog een paar minuten te spelen wilde TOV graag de gelijkmaker produceren maar slaagde daar niet in ,maar Almere deed dat wel en maakte ook nog de 3-5 door Tarik Moumen die een fout van TOV keurig afstrafte.TOV dringt aan maar komt niet tot scoren, ook moest Almere nog met tien man verder doordat Jesper Haazelager uitviel met een blessure. In de stand kwam geen verandering meer en had FC Almere het seizoen goed afgesloten.

foto: Remco Fens.

Geschreven door