SC Buitenboys wint oefenderby van FC Almere

De oefenwedstrijd tussen FC Almere en SC Buitenboys is door de ploeg uit Almere Buiten gewonnen. Voor de rust werd er maar een keer gescoord, maar in het tweede bedrijf ging Buitenboys beter met de kansen om, al waren daar wel foutjes aan FC Almere kant voor nodig.

Het was een leuke en open wedstrijd met twee ploegen vol in de aanval en twee ploegen die hoog druk zetten. Buitenboys deed dit beter als Almere en ging hier wat slimmer mee om Almere kwam met name de eerste 20 minuten moeilijker aan het voetballen maar kreeg wel de beste kans met goede aktie van Rogier Arduin  en teruglegde op Tarik Moumen maar zijn inzet was veel te slap en had de Buitenboys goalie hier geen moeite mee. Later in de wedstrijd waren er wat meer mogelijkheden voor Almere maar goals bleven uit. Na balverlies bij Almere profiteerde Buitenboys hier wel van en maakte dan ook de 0-1. 

Diverse wissels

Na de rust wisselde Almere diverse spelers en kreeg Buitenboys meer vat op het duel en maakte in de 60e minuut ook de 0-2 door een fout aan Almere zijde en verdween de bal in de linker kruising. Hierna een gelijkopgaand duel met kansen over en weer. In minuut 65 kwam Almere even terug door Kelvin Hogendoorn: 1-2. Hierna miste Fouad Balhawan nog een strafschop voor Almere.Nu was Buitenboys weer aan de beurt en maakte de 1-3 maar niet veel later was het weer 2-3. Uiteindelijk scoorde Buitenboys nog eenmaal en werd de eindstand 2-4.

Almere-trainer Sandor Augustijn had een leuke wedstrijd gezien met zeker geen onaardig voetbal van zijn ploeg. Almere deed zeker niet onder voor Buitenboys maar zij pakte in bepaalde fases het net wat beter op, waren de woorden van Augustijn die komend weekend met zijn ploeg in Egmond aan de voorbereiding begint voor de tweede competitiehelft.

Veel aan de bal

Ook Buitenboys trainer Dennis Verwer was wel tevreden. De eerste helft waren wij veel aan de bal, voetbalde goed en verzorgd maar kwamen niet tot heel veel grote kansen. Desondanks wel een verdiende 0-1 voorsprong. In de tweede helft een beetje eenzelfde spelbeeld, alleen werden we nu ook gevaarlijker en scoorden een mooie 0-2. Vervolgens werden we slordiger en minder geconcentreerd. Hierdoor kwam Almere terug in de wedstrijd maar trokken we met 2-4 aan het langste eind.Een verdiende overwinning, met voldoende aanknopingspunten en verbeterpunten was de conclusie van Verwer.

Archieffoto.

Geschreven door