Omroep Flevoland doet mee aan uniek songfestival

 De allereerste editie van het Regio Songfestival wordt op zaterdag 4 november gehouden in Stadsschouwburg Utrecht. Nog nooit eerder werkten alle dertien regionale omroepen uit Nederland samen aan zo’n grootschalig en uniek evenement.

De vorm is volgens beproefd recept. Elke regionale omroep vaardigt een artiest af voor de finale. Deze 13 artiesten strijden om de winst in een wervelende liveshow. Welke artiest Omroep Flevoland gaat vertegenwoordigen is nog een verassing en wordt later via onze kanalen bekend gemaakt. Voor deze eerste keer is gekozen voor het centraal in Nederland gelegen Utrecht. Net als bij het Eurovisie Songfestival komt de volgende editie van het evenement uit de provincie van de winnaar!

Wat dit festival zo bijzonder maakt, is dat tijdens de liveshow de eigenheid en rijkheid van de diverse streken en streektalen van Nederland de revue passeren. Van Urkers, Limburgs tot Brabants en Fries. Door de artiesten wordt uitsluitend in het Nederlands of in de taal uit de eigen regio gezongen. Dit maakt het Regio Songfestival naast de diversiteit aan optredens uniek én voor iedereen een spektakel om naar te kijken. De show zal vanaf 20.30 uur maar liefst twee uur live te volgen zijn via alle regionale omroepen, dus ook op Omroep Flevoland.

Mede-organisator Machteld Smits van gastomroep RTV Utrecht kijkt vol vertrouwen naar deze eerste editie: “De samenwerking met de regionale collega’s geeft enorm veel energie en verbinding. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Het is een uniek evenement en muziek zorgt voor de juiste verbinding. De regionale omroep is voor iedereen en is altijd bereikbaar en nu voor heel Nederland!”

Geschreven door