SC Buitenboys krijgt via nacompetitie de kans om zich te handhaven in 2e klasse. 

In de zaterdag 2e klasse B zal SC Buitenboys via de nacompetitie moeten proberen om komend seizoen ook in de tweede klasse uit te kunnen komen. De Almeerders speelde tegen EDO(U) met 3-3 gelijk en konden de winst niet naar zich toetrekken.

Rommelige beginfase.

In de beginfase was het wat rommelig maar daarna kreeg Buitenboys wel het overwicht. Doelpunten vielen er jammer genoeg niet te noteren en kreeg de tegenstander ook wel wat mogelijkheden maar in de eerste helft waren de doelpunten erg duur.

Gave voorzet.

Na de rust was het Buitenboys wat de score opende, Niels van der Steen gaf een gave voorzet op Denzel Plettenburg en hij zorgde voor de 1-0 voor de thuisclub. EDO kwam goed terug en was het vrij snel alweer gelijk, een onoplettendheid leidde de gelijkmaker in:1-1. Kennelijk was Buitenboys hiervan van slag en moest kort hierna nog twee goals incasseren:1-3. Ondanks dat de Almeerders het betere van het spel hadden, kreeg men toch deze draai om de oren. Met nog tien minuten te spelen gooide Buitenboys alles op de aanval en met succes. Gianni Rellum maakte met een prachtige volley de 2-3 en twee minuten voor tijd kopte Kaya de bal uit een hoekschop binnen:3-3. EDO kwam nog even terug maar de betere kansen waren voor Buitenboys maar het bleef bij deze stand.

Buitenboys zal nu via de nacompetitie moeten spelen voor lijfsbehoud.

Geschreven door