Snelle aanhouding na schietincident Almere

Politieagenten hielden zondag 14 mei een 37-jarige Almeerder aan op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei, aan de Brink in Almere. Hierbij raakte een 53-jarge man gewond.

Schietincident
Kort na middernacht kreeg de politie melding van een schietincident op de Brink in Almere. Ter plaatse troffen agenten het 53-jarige slachtoffer aan met een schotwond. De man was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling. De politie startte direct een onderzoek. 

Doorzoeking woning
Binnen 24 uur wist de politie een 37-jarige man in Almere aan te houden vanwege mogelijke betrokkenheid van het schietincident. In het onderzoek zijn er meerdere woningen doorzocht, waarbij er ook een tweede verdachte, een 27-jarige Almeerder, is aangehouden wegens het overtreden van de Opiumwet en het in bezit hebben van een explosief. Tijdens de doorzoeking van de woning werden er een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen.

Explosief
Na een doorzoeking in de schuur troffen agenten ook een plastic tas aan, waar een aansteeklont uitstak. Bij het openen van deze tas bleek er een explosief in te zitten, dat vervolgens overgedragen is aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Vervolgens is het explosief ergens anders, veilig, tot ontploffing gebracht. Beide verdachten zitten nog vast voor verhoor en worden woensdag 17 mei voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Foto AS Media

Geschreven door