Vrijwilligers Floriade kandidaat voor tegel

De vrijwilligers en de organisatie van de Floriade zijn genomineerd voor een nieuwe tegel in de Walk of Fame in het stadshart. Andere gegadigden zijn de stichting Wensjes en studentenvereniging Endzjin.

De Walk of Fame is een route van 48 tegels door het centrum van Stad en vertelt het verhaal van Almere. Elke tegel belicht per jaar een betekenisvolle gebeurtenis, ontwikkeling of een belangrijk persoon. Via de QR-code op de tegel is meer achtergrondinformatie te zien over de historie van de stad.

Bezoekers en bewoners kunnen ieder jaar onderwerpen inbrengen en meestemmen over de hoogtepunten uit de lokale geschiedenis van het vorige jaar.  Elk jaar tot en met 2043 schenkt Rabobank Almere de gemeente en haar inwoners een nieuwe tegel. Nu kan gestemd worden voor de kandidaten van 2022.

De kandidatuur van de Floriade is omstreden omdat het evenement hoge kosten opleverde. De honderden vrijwilligers hopen echter toch dat hun maandenlange inzet beloond wordt.

Geschreven door