Wim Faber gedecoreerd met gouden CDA-speld

Oud-wethouder Wim Faber werd dinsdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering gedecoreerd met de gouden CDA speld. Hans Huibers, voorzitter van het landelijk CDA overhandigde hem het gouden kleinood en een oorkonde. Hiermee erkent het landelijk CDA de meer dan dertig jaar lange inzet en grote betekenis van Faber voor de christendemocratie in Almere.

In aanwezigheid van zo’n veertig CDA leden en Tweede Kamerlid Hilde Palland, nam Faber in Casa Casla afscheid als voorzitter van CDA Almere. Oud-wethouder Martine Visser volgt hem nu op in deze functie. Visser roemde Fabers dienstbaarheid aan de inwoners van Almere en aan de partij.

Faber kwam in 1987 met zijn gezin in Almere wonen en meldde zich meteen aan als lid bij het CDA. Al snel werd hij actief voor de partij en in 1988 werd hij fractie-assistent. Zo groeide hij door om in 1994 raadslid te worden. Van 2001 tot met 2004 was hij wethouder in Almere. In 2007 kwam hij nog even terug in deze functie als plaatsvervanger van Martine Visser die met zwangerschapsverlof ging. Vanaf 2004 is hij voorzitter van CDA Almere. Dat laatste is hij dus negentien jaar gebleven. Vanuit CDA Flevoland zat hij van 2011-2020 ook in het landelijk CDA-bestuur. Al met al een Christendemocraat in hart en nieren!

Volgens wethouder Froukje de Jonge is Faber nergens te groot voor: ‘Of je hem nu vraagt om posters te plakken, te flyeren, in gesprek te gaan met mensen of nietjes in kaarten te drukken, Wim doet het allemaal.’ Dit nergens te groot voor zijn, komt ook tot uitdrukking in het feit dat hij komende donderdag tijdelijk wordt beëdigd tot fractie-assistent. ‘Vierentwintig uur klaarstaan voor het CDA en dat al meer dan dertig jaar. Dat is waarom Wim deze prestigieuze gouden CDA-speld meer dan verdient!’, zo vertelde de Jonge vol trots. Een ietwat geëmotioneerde Faber dankte iedereen voor het vertrouwen en liet weten dat hij hoopt op meer vrouwen in de politiek.

Geschreven door