Afgelopen week extra laser controle Hoge Ring

Dinsdag, 30 mei 2023, hebben de dienders in de ochtenddienst, tussen de meldingen en surveillance door, op diverse tijdstippen lasercontroles gehouden ter hoogte van de Hoge Ring in Almere West. Dit naar aanleiding van meerdere klachten over hardrijders. Tijdens deze controle zijn alléén de excessen (denk hierbij aan de invorderingsgrens voor het rijbewijs) eruit gehaald.

Langs de Hoge Ring zijn er meerdere verkeersborden te zien met daarop een toegestane maximum snelheid van 80 km p/u.

Er zijn 5 bestuurders die na correctie harder dan 40 km p/u te hard reden dan de snelheid die toegestaan is. Deze bestuurders zijn na de lasermeting dan ook staande gehouden. Zij ontvangen allen een proces verbaal voor de snelheid en mogen hun rijbewijs houden. De Officier van Justitie bepaalt het boetebedrag.

Één van deze bestuurders was nog maar kort in het bezit van zijn rijbewijs. Hij krijgt dus een punt op zijn rijbewijs.

De politie sluit niet uit dat er binnenkort opnieuw lasercontroles worden uitgevoerd.

Foto Politie Almere

Geschreven door