Politie haalt snelheidsduivel van de weg af in Stad

Dinsdag 17 januari heeft de politie op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden in hun werkgebied. I

n de middag vond de controle plaats rondom de Stedendreef. Daar bleek een snelheidscontrole al snel hard nodig te zijn. Een automobilist reed met 126 kilometer per uur over de Stedendreef, waar 50 de maximum toegestane snelheid is op deze weg binnen de bebouwde kom.

Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de bestuurder is aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) bij het CBR. In totaal werden er 27 processen-verbaal opgemaakt onder andere ter zake het rijden zonder rijbewijs, (veel) te hard rijden en het rijden zonder helm.

In de avonduren vond de controle plaats op en rondom de Hogering. Daar reden 14 bestuurders minimaal dertig kilometer per uur harder dan de toegestane maximum snelheid en werd drie keer voor overige verkeersfeiten bekeurd.

In steeds meer stadsdelen treed de politie harder op tegen verkeersovertredingen, doelstelling het verkeer veiliger maken

Geschreven door