Jongste voetbalclub van het land: Almeredivisie

Dankzij een overwinning in Emmen heeft Almere komend voetbalseizoen een club op het hoogste niveau in ons land.

De club die voortkomt uit de Amsterdamse Zwarte Schapen en in 1995 voor het eerst in Almere speelde, heeft geschiedenis geschreven. Almere City speelde in 2005 nog bij de amateurs onder de naam FC Omniworld.

Mede dankzij investeringen van vastgoedmagnaat Lesley Bamberger vond de club gestaag de weg omhoog. De ploeg van trainer Alex Pastoor eindigde afgelopen seizoen als derde in de Keuken Kampioen Divisie.

Pastoor kon zondagavond zijn geluk niet op na de promotie naar de Eredivisie. “Het is een mooie dag… Een hele mooie dag”, aldus Pastoor na afloop van het duel voor de camera van ESPN. “Deze wedstrijd brengt zoveel spanning met zich mee. Er kan van alles gebeuren en je houdt rekening met alles. Ik vond eigenlijk de gehele wedstrijd spannend.”

‘Dit is nog even onwerkelijk’, vertelde Lance Duijvestijn net na afloop van het duel met Emmen. ‘Echt schitterend. Misschien besef je pas wat voor een jaar het is geweest als we vakantie hebben. Hoe schitterend dit is voor de club en voor de stad om hier een mooie en stabiele club van te maken. Ik ben zo blij voor de mensen die daar zo hard voor werken.’

Nu is het wachten op het Eredivisie speelschema. Eind juni wordt duidelijk wanneer de andere Eredivisieclubs in Almere komen spelen.

Geschreven door