Markerwaarddijk wegens onderhoudswerkzaamheden dicht van vrijdagavond 9 tot zaterdagochtend 10 juni

Het vegen van goten, maaien van bermen, repareren van asfalt en vervangen van verlichting: dat is een greep uit de werkzaamheden die van vrijdagavond 9 juni 20:00 uur tot zaterdagochtend 10 juni 6:00 uur worden uitgevoerd op de Markerwaarddijk.

De uitvoering van de klussen vindt ’s nachts plaats. Niet alleen blijft de hinder voor weggebruikers daarmee beperkt, het is ook veel veiliger voor de ongeveer 40 mensen die het werk uitvoeren. Het team bestaat uit medewerkers van verschillende aannemersbedrijven, Rijkswaterstaat en de Provincie. Twee keer per jaar worden in de nacht onderhoudsklussen aan de Markerwaarddijk uitgevoerd. De volgende nachtelijke afsluiting is waarschijnlijk in september. Urgente onderhoudsklussen die zich in de tussentijd voordoen, worden direct uitgevoerd.    

Automobilisten die in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni van Flevoland naar Noord-Holland willen (of andersom), moeten omrijden via Amsterdam. Hulpdiensten kunnen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wel over de dijk. In de dagen voorafgaand aan de werkzaamheden zet de provincie informatieborden in om weggebruikers op de afsluiting te wijzen.

Geschreven door