Nieuwbouw Wisselweg mogelijk snel van start

De nieuwbouw op het terrein van De Beurs aan de Wisselweg in Stad kan mogelijk volgende maand al beginnen. Het wachten is nog op het akkoord van projectontwikkelaar Van der Valk.

In april heeft de gemeente een eindbod gedaan voor het project. De ontwikkelaar komt nog met een reactie daarop. Als die positief is, kan de bouw op 15 juli beginnen. Dat staat in het antwoord dat het college heeft gegeven op vragen van Hans Everhard van de SP.

Hij vroeg in mei waarom de activiteiten na de sloop zo lang stilliggen. Het hele project moet dan binnen tien jaar klaar zijn.

Bij de sloop blijkt schade te zijn aangericht aan het viaduct op de kruising van de Spoordreef en het Algerafietspad. Daarover is de gemeente nog in gesprek met de aannemer. Die heeft de schade nog niet erkend.

Op de grond van de gesloopte Beurs komen vijf woontorens met in totaal 850 woningen.

Geschreven door