Open Groen Dag 2023 – Avanti organiseert

Op zondag 25 juni zetten meer dan 50 groene locaties in en rondom Amsterdam en Almere de deuren wagenwijd open. Een mooie dag om er met familie en vrienden op uit te trekken om de natuur in de buurt te ontdekken.

De groene de straten, (volks)tuinen en stadsparken staan volop in bloei. Proeverijen, wandelingen, workshops en buitenactiviteiten voor jong en oud. Bij voedseltuinen, stadsboerderijen en natuurcentra. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Een dag met open huizen en uiteraard open tuinen. Kom bijvoorbeeld wilde pesto maken bij Elixer of doe een wandeling met stadsecoloog op het Marineterrein in Amsterdam. In Almere kun je onder andere mee doen met de Ally Food Movement of een rondleiding volgen bij Boerderij Uniek Leven.

Een dag voor iedereen met én zonder groene vingers. Houd de website opengroendag.nl in de gaten voor het volledige programma. 

De dag start in The Natural Pavillion met een verwelkoming, uitleg van de routes en uitreiking van de Groene Spelden door de wethouder. Daarna kan iedereen zijn of haar gewenste route volgen.

Geschreven door