Waardevolle connecties met Welcome app

Welcome app is sinds april actief in Almere. Met Welcome app komen alle lokale activiteiten, informatie en organisaties die relevant zijn voor nieuwkomers met een vluchtachtergrond op één plek samen. Het is een platform waarmee (Oekraïense) nieuwkomers stap voor stap een nieuw leven op kunnen bouwen. De activiteiten die worden weergegeven zijn opgebouwd in veertien categorieën (taal, sport, kids, cultuur, etc.), gepresenteerd in de eigen taal en gelinkt aan de locatie. Welcome app heeft een persoonlijke aanpak en is altijd beschikbaar voor vragen via de helpdesk.

Op het platform hebben zich nieuwkomers, locals, organisaties, initiatieven en gemeenten aangesloten. Welcome app speelt een verbindende rol voor deze partijen. De visie van Welcome app is dat de connecties die nieuwkomers maken op het platform – de vragen die ze stellen, de activiteiten die ze boeken, de mensen uit de buurt die ze ontmoeten – eraan bijdragen om zich welkom en thuis te voelen, connecting what matters.

Inmiddels zijn er in Almere al meer dan 400 activiteiten geboekt op de app. Ook zogeheten locals, Nederlandse inwoners, kunnen zich aansluiten op de app. Zij kunnen onder andere vragen beantwoorden van nieuwkomers. In de app kun je gebruikmaken van gespreksstarters. Dit zijn vragen die al voor klaar staan, voor als een persoon het lastig vindt om zelf een vraag te stellen of te bedenken, maar wel graag in contact wil komen. In de app vind je verschillende vragen die je kan gebruiken als eerste vraag. Een voorbeeld is: ”Hoi! Wat voor sporten zijn populair bij de Nederlandse bevolking?’’ Daarnaast is het mogelijk om als local mee te doen met activiteiten, of om zelf een activiteit te organiseren en aan te bieden op het platform!

Integreren doen we samen! Wil jij je ook aansluiten op Welcome app? De app is gratis te downloaden via de Google Play Store en App Store. Meer informatie vind je hier.

Geschreven door