De leukste en uniekste date-ideeën van 2023!

Hoop je je langdurige partner of een nieuwe romantische liefdesbelang mee uit te nemen op een perfecte date, maar kom je leuke ideeën te kort die niet de klassieke combinatie van diner en film zijn? Dan wordt het tijd dat je aan de slag gaat met deze bucketlist met ideeën voor een date night, waaruit je gemakkelijk je volgende date kunt kiezen, en de date daarna, en de date daarna! Veel van deze schattige ideeën werken geweldig, of je nu een eerste date hebt of al tien jaar samen bent, of je nu een chique avondje uit wilt of een rustige nacht thuis wilt doorbrengen – en sommige zijn ook helemaal gratis om te doen!

Golfdate 

Als je graag golft, is een golfdate natuurlijk perfect voor je. Met een beetje geluk raakt je potentiële toekomstige partner dan ook in de ban van deze sport. Het is bovendien mogelijk om deze date te eindigen met een hapje en een drankje bij een restaurant in de buurt, al is dit niet per se nodig. Het is namelijk ook al leuk genoeg om gewoon samen een rondje te golfen! 

Stad verkennen

Hoewel het verkennen van een nieuwe stad misschien niet zo eenvoudig is als sommige van deze andere ideeën voor een date night, kan het een uitstekende manier zijn om je relatie op de proef te stellen wanneer jullie allebei niet op je thuisbasis zijn. Het biedt ook de mogelijkheid om samen een aantal ongelooflijke herinneringen op te doen. Een dagje uit Amstelveen raden we daarom zeker aan! 

Kamperen

Omdat kamperen iets meer voorbereiding vereist dan veel andere ideeën voor een date night op deze lijst, zul je indruk maken op je partner door de moeite te nemen om alles op te zetten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat bij het vreugdevuur zitten en zij aan zij slapen in een tent omringd door niets anders dan de natuur waanzinnig romantisch is en een gemakkelijke manier om te ontsnappen aan het bruisende stads- en technische leven waarin we elke dag leven.

Trivia

Als je nog niet eerder naar trivia bent geweest en niet de beste speler van Trivial Pursuit bent, lijkt deze in eerste instantie misschien te zenuwslopend om zelfs maar te overwegen. Maar hey, je zult nooit weten hoe goed (of rampzalig) je het zou kunnen doen totdat je het probeert! En als al het andere faalt, maak er dan je ding van om op elke vraag het meest belachelijke antwoord onder de zon te bedenken. 

Escape room

Als je je relatie wilt testen en hoe effectief je kunt samenwerken als je een obstakel tegenkomt, ga dan met je date night naar een escape room. Het idee is om puzzels en raadsels op te lossen om in een beperkte tijd uit een afgesloten kamer te komen. Het klinkt misschien makkelijk, maar dat is het niet! Escape rooms lenen zich ook uitstekend voor dubbele dates, al zijn ze helaas wel aan de dure kant. 

Geschreven door