Dit jaar meer woningbranden in Almere

De brandweer is in Almere de eerste helft van dit jaar 47 keer in actie gekomen voor een woningbrand. Dat is vaker dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen gebeurde dat 42 keer.

De kans op een woningbrand was in Almere het eerste halfjaar afgerond 1 op 1900. Het landelijk gemiddelde is 1 op 2100. De gemiddelde kans op woningbrand in heel Flevoland was in dezelfde periode ongeveer 1 op 1800, blijkt uit nieuwe cijfers van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid.

Het totale aantal woningbranden in Flevoland kwam afgelopen halfjaar uit op 103, tegen 95 in dezelfde periode een jaar eerder. De stijging is ook de brandweer zelf opgevallen, maar een woordvoerder zegt dat er nog geen concrete conclusies kunnen worden getrokken over de mogelijke oorzaak.

Geschreven door