RIVM: opnieuw twee doden, 339 positieve testen

In de afgelopen week zijn opnieuw twee Flevolanders overleden aan het coronavirus. Het gaat om twee Almeerders. In de hele provincie waren vier ziekenhuisopnames nodig en werden 339 Flevolanders positief getest op COVID-19. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

Het nieuwe aantal besmettingen is wederom een flinke stijging ten opzichte van de afgelopen weken. Vorige week testen 239 Flevolanders positief op het coronavirus, de week daarvoor 165.

De meeste besmettingen vonden opnieuw in Almere plaats met 216. Vorige week waren dat er nog 165. In de gemeente Lelystad kwamen er 74 gevallen bij, ten opzichte van 45 de week ervoor. Zeewolde had 21 positieve testen en Noordoostpolder 12.

In Dronten testten 12 inwoners positief. En op Urk kwamen er de afgelopen week 4 besmettingen bij. In het vissersdorp zijn al wekenlang weinig tot geen positieve testuitslagen gemeld.

Totale aantal besmettingen en uitgevoerde coronatesten
De testen hebben landelijk 19.311 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht in de afgelopen week. Dat zijn er bijna 6000 meer dan in de week ervoor. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt in Nederland op 117.551. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn in Flevoland 2.191 inwoners officieel besmet geraakt.

Landelijk waren er 206.670 mensen die zich lieten testen in de GGD-teststraten door heel Nederland. Dit waren er bijna 14.5 duizend meer dan de week ervoor.

Vier ziekenhuisopnames
De afgelopen week zijn er vier ziekenhuisopnames bijgekomen in Flevoland. 2 in Almere, 1 in Dronten en 1 in Noordoostpolder. In de week ervoor waren er zes nieuwe opnames. Sinds het begin van de crisis zijn in Almere 137 inwoners opgenomen, in Dronten 31, Noordoostpolder 17, Lelystad 67, Zeewolde 12 en op Urk 23. Landelijk zijn er nu in totaal 12.710 ziekenhuisopnames geweest, dat is een stijging van 244 opnames in een week tijd.

Aantal doden door COVID-19 stijgt opnieuw met 2
De afgelopen week kwamen er in Flevoland twee sterfgevallen bij. Het dodental stijgt daarmee naar 98. Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (37), gevolgd door Lelystad (31), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4). Landelijk waren er 102 coronadoden te betreuren in de afgelopen week, waarmee het totale aantal op 6393 sterfgevallen is gekomen. In de voorgaande week kwamen er landelijk 33 coronasterfgevallen bij.

Ontwikkeling van de cijfers
Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen maanden hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door