Extra voorstellingen van de Oerol hit ‘We moeten iets met het landje’

De locatievoorstelling ‘We moeten iets met het landje’ van Simon Heijmans was één van de hits van het afgelopen theaterfestival Oerol op Terschelling. Suburbia speelt extra voorstellingen op het erf van boerderij Zonnegoed op Schokland en op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere, van 5 t/m 29 juli.

Een broer en zus hebben elkaar al jaren niet gezien. Nu is papa net begraven. Zij zijn de laatste uitlopers van de stamboom van een welgestelde familie. Na hen is er niets. Nu moet worden bepaald hoe hun rijkdom wordt verdeeld. Dus moeten zij iets met het landje.

Allebei hebben ze een eigen toekomstvisie voor het landje. Is de ruzie over de hectares een laatste stuiptrekking van hun familieband, of het begin van een nieuwe gezamenlijke werkelijkheid?

 ‘We moeten iets met het landje’ raakt met dialoog, zang en livemuziek de grote vragen van onze tijd: hoe gaan we om met de aarde? Hoe leven we samen? Komen we er nog uit met elkaar? Grappig en ontroerend, speels en magisch.

Op Oerol waren de voorstellingen binnen een half uur uitverkocht en reageerden bezoekers en pers enthousiast: “De acteurs maken er een fijn bijterige dialoog van, waarbij het idealisme van de zus hard botst op zijn pragmatisme. Met veel flair tekent Imke Smit scherp de ongrijpbare zus.” (NRC ●●●●) en: “Werkelijk prachtig gezongen lied door Imke Smit. De voorstelling ontwikkelt zich tot een prettig meerduidig en ongrijpbaar werk.” (Theaterkrant).

De voorstelling is eerst te zien van 5 juli tot en met 8 juli op het erf van de biologisch-dynamische boerderij Zonnegoed in Ens, Schokland. Het voormalige eiland Schokland werd als eerste Nederlands erfgoed tot UNESCO Werelderfgoed benoemd. Van 12 tot en met 29 juli is de voorstelling te zien op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Speeldagen zijn van woensdag tot en met zaterdag en de aanvang is 21.30 uur. De voorstelling duurt circa 75 minuten. Toegangsprijzen bij Zonnegoed: € 20,00. Prijzen op De Kemphaan: vanaf € 17,50 en voor studenten en jongeren tot 27 jaar: vanaf  € 15,00.

Tekst en regie: Simon Heijmans, spel: Simon Heijmans, Imke Smit, scenografie en kostuumontwerp: Nicky Nina de Jong, lichtontwerp en techniek: Douwe Bulten, muziek en geluidsontwerp: Laurens Joensen, productie: Barbara Reijs.

Meer informatie over de voorstelling, de locaties, de speeldata en de aanvangstijden via de website van Suburbia: www.suburbia.nl/voorstelling/we-moeten-iets-met-het-landje.Geschreven door