Voorbereiding maatregelen voor eredivisie City FC

De gemeente bereidt maatregelen voor om de drukte bij wedstrijden van Almere City FC te voorkomen. De status van eredivisieclub stelt nieuwe eisen aan het stadion van de club en de omgeving.

De komst van structureel meer publiek en het bezoek van grote clubs vergt verschillende maatregelen, onder andere op advies van de politie. Het gaat dan bijvoorbeeld om extra cameratoezicht, nieuwe hekken, een uitbreiding van het commandocentrum in het stadion en een extra vertrekroute voor uitsupporters.

De voorbereiding van deze maatregelen is in volle gang. Voor de inzet van de maatregelen is de gemeente in contact met een gespecialiseerd extern bureau.

De gemeente zegt klaar te staan om vergunningen zo snel mogelijk te verlenen. Daarnaast worden plannen gemaakt om de verkeersdrukte te beteugelen. De gemeente gaat Almeerse bezoekers vragen niet met de auto naar de wedstrijden te komen. Ook worden de verkeerslichten bij de Marathonlaan en de Tussenring aangepast.

Almere laat ook onderzoeken welke gevolgen uitbreiding van het stadion van Almere City FC heeft op de omgeving. De club wil op termijn het aantal plaatsen uitbreiden van 4500 naar 7500. De gemeente bekijkt de gevolgen voor het verkeer en voor de andere clubs op sportpark Fanny Blankers-Koen.

Geschreven door