Zomerse beachvibes en watersporten tijdens Almere Floats

Dankzij de vele warme dagen de afgelopen periode, hebben veel Almeerders het stadsstrand aan het Weerwater herontdekt. Het weekend van 22 en 23 juli vormt dit stukje Almere net als vorig jaar het toneel voor Almere Floats

. Tijdens dit evenement is er van alles te beleven op en rond het water. Er zijn radarbootjes, kano’s, zelfgemaakte vlotten, aquarollers en waterglijbanen en verschillende clinics en workshops. Op zondag 23 juli vindt bovendien het waterfestival Ally Blijft Drijven plaats en kunnen booteigenaren op het water genieten van zomertunes van de DJ boot.

Leer zeilen, surfen, duiken, roeien, kanoën of suppen
Wie nog niet zo geoefend is of graag nieuwe watersporten wil leren zijn er meerdere leuke workshops en clinics. Sec Survival geeft bijvoorbeeld kanoles aan kinderen. Wie altijd al eens heeft willen roeien of wie zijn roei-skills wil verbeteren kan meedoen met roeivereniging Pampus. Haddock Watersport geeft clinics in surfen en zeilen. Surfers in spe oefenen eerst aan de kade en gaan vervolgens los op het water. Zeilen wordt gedaan in kleine optimistjes waarbij de wind bepaalt hoe snel er gezeild wordt. De sportinstructeurs van Talent in Opleiding laten zien waarom suppen zo populair is en Duikvereniging Narwal neemt deelnemers nemers mee onder water. Lopend in de aquarollers of met een elektrisch bootje kan zelf het ruime sop van het Weerwater worden gekozen.

Voor kinderen
Ook aan de jongere waterratjes is gedacht. Er zijn kleine radarbootjes en zij zich uitleven op de 28-meter lange waterglijbaan waar ze eindeloos vanaf kunnen glijden. Ze kunnen ook hun eigen vlotten bouwen met de mensen van Sec Survival om daar vervolgens, onder begeleiding, mee het water op te gaan. Op de wal staat bovendien een groot springkussen. Op het strand kunnen zandkastelen worden gebouwd en bij de knutselstand maken kinderen de leukste zomerse kunstwerkjes.

Muziek en Ally blijft drijven
Om de beachvibes compleet te maken draait DiE 1NE DJ op zaterdag de lekkerste strandplaatjes. Zondag is het de beurt aan de DJ Boot van Ally Blijft Drijven. Na het succes van vorig jaar wordt ook nu weer dit zomerse waterfestival georganiseerd. Verschillende Dj’s draaien vanaf de boot in het Weerwater een afwisselende mix van lounge, house, urban en andere zwoele tunes. Booteigenaren kunnen vanaf hun eigen boot meegenieten en zelfs pizza bestellen van de drijvende pizzabezorgservice.

Foto’s RichardTerborg

Geschreven door