Kunstenaars en performers gezocht voor Ally Art & Architecture

Almere scoort internationaal erg hoog als het gaat om architectuur. De Franse krant Le Figaro noemde Almere niet voor niets ‘Een openluchtmuseum voor architectuur’. In het weekend van  18 en 19 juni, het Landelijke weekend van de Architectuur, wordt in Almere Centrum het evenement Ally Art & Architecture georganiseerd.

Bezoekers worden meegenomen naar plekken waar ze normaal niet zo snel komen om kennis te maken met de rijkdom aan architectuur en kunst in Almere Centrum. Voor dit evenement roept de organisatie kunstenaars en performance artiesten met een open call op om de diverse plekken met hun installaties of optredens te verrijken.

Interactieve wandeling
Met alle ogen gericht op Almere vanwege de Floriade Expo, laat Almere Centrum in 2022 met een bijzondere programmering zien dat ook de binnenstad bruist. Een van deze evenementen is Ally Art & Architecture. Speciaal voor dit weekend wordt er een tijdelijke wandelroute uitgestippeld langs de architectuur en kunst in Almere Centrum. Deze leidt langs plekken die niet altijd toegankelijk zijn voor publiek of waar de architectuur op bijzondere of interactieve manieren beleefd wordt. Elke plek vertelt straks op een geheel eigen wijze het verhaal van de architectuur of kunst die er te zien is.

Open call voor creatief talent
Ally Art & Architecture wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Almere Centrum (OVSA), Almere City Marketing en Gemeente Almere. Om dit evenement extra bijzonder te maken zoeken zij hulp van Almeers creatief talent. Met een open call roepen zij kunstenaars en performers op om bij de dragen aan dit bijzondere evenement. In totaal zijn er 11 locaties waarvoor een creatieve invulling wordt gezocht. Een performance act in een besloten binnentuin? Een installatie op het gloednieuwe stadsstrand? Of een bijzondere ervaring op het dak van een parkeergarage of winkelpand? Alle makers van Almere zijn welkom zich te melden met hun ideeën. Wie denkt een bijzondere bijdrage te kunnen leveren kan zich tot 31 januari aanmelden op https://www.almerecentrum.nl/nl/aanmelden-ally-art-architecture. Uit de aanmeldingen wordt door de organiserende partijen een selectie gemaakt.

Geschreven door