Drie voordelen van een elektrische heftruck

Wat in een magazijn of op een bouwplaats bijna niet kan ontbreken is een heftruck. De heftruck helpt je bij het tillen van zware ladingen en verplaatst deze zonder al te veel moeite. Een heftruck met een verbrandingsmotor brengt wat nadelen met zich mee: ze stoten schadelijke gassen uit en brengen flink wat onderhoudskosten met zich mee. Daarom is het tijd om over te stappen op een makkelijk te besturen elektrische heftrucks. Ten opzichte van traditionele heftrucks komt deze elektrische versie met vele voordelen. Benieuwd naar waarom je beter kunt gaan voor een elektrische heftruck? Lees dan snel verder!

Milieuvriendelijk

Ten eerste zijn elektrische heftrucks ten opzichte van traditionele heftrucks met een verbrandingsmotor een stuk vriendelijker voor het milieu. Ze stoten geen uitlaatgassen uit, wat zorgt voor een lagere milieuvervuiling. Dit maakt ze ideaal voor gebruik binnen in een magazijn of andere gesloten ruimte. Aangezien de heftruck geen schadelijke gassen produceert, is het veiliger voor de bestuurder en de medewerkers in de buurt ervan. De perfecte oplossing voor een gezondere werkomgeving! 

Minder overlast

Daarnaast zorgen elektrische heftrucks voor een stuk minder overlast dan hun op brandstof aangedreven tegenhanger. Een groot voordeel van de elektrische werking is dat ze vrij stil zijn. Dit is gunstig in omgevingen als magazijns in een woonwijk. Ook zorgt het voor minder trillingen dan heftrucks met een verbrandingsmotor; wat fijn is voor de medewerker die het apparaat bestuurt. Deze lage overlast is ook de reden dat de elektrische heftruck goed binnen te gebruiken is.

Lagere kosten

Tot slot hebben elektrische heftrucks over het algemeen lagere kosten dan heftrucks met een verbrandingsmotor. Aangezien de trucks niet afhankelijk zijn van brandstof, hoef je daar ook geen geld aan uit te geven. Natuurlijk moet het apparaat wel opgeladen worden met elektriciteit, maar tegenwoordig is dat vaak goedkoper dan benzine of diesel. Daarnaast hebben deze elektrische heftrucks vaak minder bewegende onderdelen. Dit zorgt voor minder slijtage, wat resulteert in een stuk minder onderhoudskosten. Op lange termijn bespaar je dus flink wat geld met het gebruik van een elektrische heftruck.

Zoals je ziet, hebben elektrische heftrucks flink wat voordelen ten opzichte van een heftruck met verbrandingsmotor. Ten eerste zijn ze milieuvriendelijk en stoten ze geen schadelijke gassen uit. Daarnaast werken ze erg stil en met weinig trillingen, wat zorgt voor minder overlast. Tot slot bespaar je flink wat kosten doordat je de onderhoudskosten laag houdt en je geen brandstof nodig hebt. Dus, stap over op een elektrische heftruck en geniet van de voordelen of ontdek de mogelijkheden van een compacte elektrische pallettruck bij Equipment4u!

Geschreven door