Een tuinfeest om de zomer af te sluiten: zo pak je dat aan!

Wat is het snel gegaan; het einde van de zomervakantie is al bijna in zicht. Nog even voor we weer met dikke jassen in de trein zitten onderweg naar ons werk. Om de zomer goed af te sluiten en nog een laatste bedankje te geven aan je vrienden, organiseer je een gezellig tuinfeest. Zet die muziek lekker hard en dans nog één keer tot in de vroege uurtjes op de lekkerste zomerhits. Benieuwd naar hoe jij dit tuinfeest geheid laat slagen? Lees dan snel verder! 

Bereid je tuin goed voor

Ten eerste wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten bij al je gasten. Bereid de tuin daarom goed voor op hun bezoek. Niet alleen jijzelf, maar ook de tuin moet er op en top uitzien. Maai het gras, plant wat nieuwe bloemen en zorg voor de leukste decoratie. Denk aan lantaarns, slingers, of misschien wil je wel wat fonteinen plaatsen. Deze zorgen voor wat beweging in de tuin en creëren een gezellige uitstraling. Laat die oneindige complimenten maar komen! 

Bescherm je meubels

Daarnaast is het een goed idee om je meubels te beschermen. Je hebt de hele zomer goed gelet op deze mooie meubels, dus laten we dit niet verpesten tijdens dit gezellige tuinfeest. Je kunt de meubels natuurlijk aan de kant zetten, maar om genoeg zitruimte te hebben, maak je gebruik van meubelhoezen. Deze komen niet alleen tijdens het feest van pas, maar ook in de koude maanden heb je er profijt van. Met de beschermende meubelhoezen van stretch stof kun je de meubels buiten laten staan en hoef je je geen zorgen te maken over de winterse weersomstandigheden.

Regel het lekkerste eten en drinken

Wat tot slot niet kan missen op een zomers tuinfeest zijn de lekkerste hapjes en verfrissende drankjes. Je kunt zelf een middag de keuken in, maar als je die last volledig uit handen wilt geven, huur je catering in; zij weten precies op welke gerechten jouw gasten zitten te wachten. Overweeg of je alleen bier, wijn en fris serveert of dat je een spannende signature cocktail op het menu zet. Maak het helemaal af met een bar in de tuin en pronk met je skills achter de bar!

Een zomers tuinfeest, een goede manier om dit warme seizoen af te sluiten. Bereid je tuin goed voor op je gasten en laat een goede indruk achter. Bescherm daarnaast je meubels met meubelhoezen om vlekken tegen te gaan. Tot slot zorg je voor het lekkerste eten en drinken om je gasten met een voldaan gevoel naar huis te laten gaan. Dus, heb jij al een thema in gedachte voor dit gezellige feest?

Geschreven door