Forza Almere wint oefenduel met ruime cijfers

De kop is eraf bij Forza Almere.  De ploeg van Sander van Schoonderwoerd speelde op eigen complex het eerste oefenduel en maakte gehakt van tegenstander Zuidoost United. Met maar liefst 9-2 waren de Almeerders veel te sterk.

Vanaf het begin gaf Forza duidelijk de toon aan en waren er al snel kansen, maar het vizier stond de eerste minuten nog niet op scherp. Niet veel later dan toch de openingsgoal van nieuwkomer Gary Bouwmeester die beheerst scoorde. Vlak daarna nog een grote kans maar de doelman was de winnaar bij deze actie. In minuut 20 kon Forza de voorsprong wel verdubbelen en daar bleef het niet bij. Nog voor de rust kon men de voorsprong opvoeren en ging de rust met 4-1 in en had de tegenstander ook eenmaal gescoord via een Forza speler die Forza doelman Diam Cramer ongelukkig passeerde.

In het tweede bedrijf konden de gasten niet echt wat terug doen en voerde Forza de stand regelmatig op. Uiteindelijk stond na negentig minuten een 9-2 uitslag op het bord.

Schoonderwoerd over zijn ploeg:  

“ Winnen is altijd lekker maar op de manier waarop, zeker de eerste helft hebben we behoorlijk voetbal laten zien, hoogdruk gezet waarbij het kon, veel kansen gecreëerd, mooie doelpunten gemaakt,zeker over het eerste half uur was ik zeer tevreden over mijn ploeg.We hebben afgelopen week op de trainingen veel aandacht besteed aan wat willen wij als we de bal hebben en wat willen we als we de bal niet hebben. Die momenten heb ik terug gezien in de wedstrijd “.

Verbeterpunten.

“ Uiteraard hebben we nog veel te verbeteren maar daar zijn de oefenwedstrijden ook voor. Ik vond ons het laatste half uur slordig aan de bal, daarin hadden we zuiniger met de bal om moeten gaan en vooral de keuzes voor de goal van de tegenpartij beter moeten zijn en dan had de uitslag nog ruimer uit kunnen vallen.

Al met al een zeer positieve leerzame middag waarbij ik de ploeg complimenten moet geven over het samenspel. Ik heb mijn spelers beter leren kennen in het veld en dat is voor mij heel mooi.

We hebben nog vier oefenwedstrijden te gaan voordat de bekerwedstrijden gaan  beginnen en wij gaan komende weken ons team maar ook als individu verder ontwikkelen om straks klaar te zijn voor de competitie! “.

Forza krijgt in de beker te maken met HVC,VOP en ASV ‘65. Op 2 september ontvangt de ploeg HVC en dat duel begint om 14.45 uur.

Geschreven door