Forza Almere wint belangrijk duel tegen Zuidoost United (2-3)

In de vijfde klasse C heeft Forza Almere weer drie punten aan het totaal toegevoegd. Het duel bij Zuidoost United was niet de makkelijkste wedstrijd voor Forza. Uiteindelijk zegevierde de Almeerders wel maar tot het einde stond er veel spanning op dit duel

Gele kaart

Het eerste kwartier was echt aftasten en leverde naast een schotje van Timothy Legiman en een schot van Zuid-Oost geen kansen op. Vooral fysiek spel van Zuid-Oost, waar de scheidsrechter, die over het algemeen goed floot, wel een gele kaartje had mogen trekken. Wel was er een kans voor Rory de Meier, die na een diepe bal vanaf 30 meter op de pantoffel nam; de bal ging over de keeper maar helaas ook net een centimeter over de lat. In de 42ste minuut stoomt Ludwincy Marcelli door en gaat op de keeper af, wordt op randje 16 meter gevloerd en de verdediger krijgt terecht rood.  Elwin Jansen schiet de de bal diagonaal in de rechterhoek :0-1.

Gary Bouwmeester scoort tweemaal

Na de rust in de 47e minuut direct een 100 % kans, die voorgegeven werd door de opgekomen rechtsback Keanu Wijnruit. Elwin Jansen mist echter voor open doel. Dit gaf Zuid-Oost duidelijk moed en met het besef dat ze moesten winnen, namen ze met 10 man het initiatief. Het wordt dan ook na een kwartier 1-1 als Ludwincy Marcelli zich verslikt in de bal op de rand van het eigen strafschopgebied en de aanvaller de bal makkelijk kan inschieten. Forza wil echter ook winnen en afstand nemen in de stand. Door een wissel en wat omzettingen kwam aanvoerder Gary Bouwmeester in de spits te spelen en daar ging meteen dreiging vanuit. In de 75e minuut een fraaie boogbal van Mike Lochtenberg over de keeper die ruim voor zijn doel staat, maar ook deze gaat net over de lat. Twee minuten later breekt Lochtenberg weer door over rechts, deze geeft voor op Elwin Jansen, die de bal breed tikt op Gary Bouwmeester die de 1-2 binnen schiet. Drie minuten later verovert Elwin Jansen de bal, vindt wederom Bouwmeester, die twee man passeert  en  de 1-3 binnen schiet. In de slotfase maakte de thuisclub nog wel de 2-3 maar verder liet Forza het niet komen. De Almeerders blijven de koploper in hun afdeling en met nog een paar wedstrijden te spelen blijft het erg spannend wie er met de titel van door gaat.

Komende wedstrijd speelt Forza Almere op eigen veld  tegen sv Nieuw Sloten.