Han Lammers Fonds beloont jong creatief talent met beurs van €5000

Ben jij een creatief talent tussen de 18 en 25 jaar en wil je kans maken op een beurs van € 5.000? Dan  is het Han Lammers Fonds op zoek naar jou!

Dit jaar geeft het Fonds namelijk weer een beurs aan een jong en creatief Flevolands talent. Je kan de beurs nog aanvragen tot en met 8 september 2023 via: www.flevoland.nl

Hoe doe je mee?

Je komt voor de beurs van € 5.000,– in aanmerking als je in Flevoland woont en tussen de 18 en 25 jaar oud bent. Daarnaast is het belangrijk dat je een opleiding volgt of al bent afgestudeerd en je toekomst in de professionele beoefening van kunst en cultuur ligt. Uiteraard gaan we voor aantoonbaar talent en kun je deze financiële impuls gebruiken voor je verdere ontwikkeling. Stuur ons daarom je motivatie en referenties toe. Denk je in aanmerking te komen voor deze beurs? Vul dan vóór 8 september het aanvraagformulier in op www.flevoland.nl. De winnaar krijgt in september persoonlijk bericht. De beurs wordt in december uitgereikt door de nieuwe commissaris van de Koning.

Vorige winnaar

In 2022 won Jaïnda Buiter deze ereprijs. Op 8 december 2022 ontving zij deze uit handen van Leen Verbeek, commissaris van de Koning van Flevoland. Jaïnda heeft ambitie: haar plek innemen in de muziekwereld als singer-songwriter. Jaïnda: “Ik zou heel graag mijn muziek in eigen beheer willen uitbrengen met een sterk team van mensen die veel ervaring hebben in de muziekwereld. ”

Over het Han Lammers Fonds

Het Han Lammers Fonds (HLF) ondersteunt jonge Flevolanders die een kunst- en cultuuropleiding volgen. Jongeren die hun talent verder willen ontwikkelen. Het fonds is dus bedoeld voor beginnende kunstenaars. Eenmaal per jaar wordt door het fonds een beurs van € 5.000 uitgereikt aan één bijzonder Flevolands talent. Het fonds is opgericht bij het afscheid van de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland:
Han Lammers. Door toekenning van beurzen levert het Han Lammers Fonds een bijdrage aan de versterking van cultureel talent in Flevoland. Commissaris van de Koning Leen Verbeek: “De Han Lammers Fonds-beurs geeft richting aan de toekomst van jonge talenten en dat stimuleren we graag als provincie Flevoland.”

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van het Han Lammers Fonds: Angélique ter Beek – van Spronsen, 06-15086873 – angelique.vanspronsen@flevoland.nl.

Foto Nelleke Hakvoort

Geschreven door