Huis in Almere werd vijf keer zo duur sinds 1993

Woningen in Almere zijn sinds begin jaren negentig ruim vijf keer zo duur geworden. Een huis dat dertig jaar geleden 78.000 euro kostte, moet nu 395.000 opbrengen.

Een gemiddeld woonhuis in Almere bracht destijds omgerekend 78.000 euro op. De waardestijging is lager dan gemiddeld in het hele land. Wel zijn de prijzen in Almere hoger dan in de rest van Flevoland. De cijfers komen van Calcasa, een bedrijf dat gegegevens van de woningmarkt verwerkt.

Landelijk is de gemiddelde huizenprijs de afgelopen dertig jaar gestegen van 82.000 naar 434.000 euro, aldus Calcasa. De steilste stijging is vrij recent: tussen 2013 en 2022 verdubbelde de gemiddelde huizenprijs. Daarna is er sprake van een lichte daling. (archieffoto Nobelhorst)

Geschreven door